16 Haziran 2012 Cumartesi

Paul DOHERTY

Paul DOHERTY
Paul DOHERTY
Dr. Paul C. Doherty, 1946 yılında Middlesbrough'da (Kuzey-Doğu İngiltere) doğdu. Bir süre sonra, Katolik rahiplik eğitimi için üç yıl Durham Ushaw Koleji'ne gitti. 1967 senesinde, Liverpool Üniversitesine başvurdu. O dönem, Tarih dersinden Birinci Sınıf Onur Derecesi aldı ve Oxford Exeter College devlet  bursunu kazandı. Eşi Carla Lynn Corbitt ile orada tanıştı. Doherty, öğrenimini sürdürdü, ancak akademik dünyanın onun için olmadığına, kendisinin bir ortaokul öğretmeni olduğuna karar verdi.

Paul, 1981 yılında, Woodford Green-Essex Trinity Katolik Okulu müdürü olarak atanmadan önce; Ascot, Newark ve Crawley'de çalıştı. 1700 yıllarında kurulan Trinity Katolik Okulunda, yaşları 11-18 aralığında olan çocuklara, geniş kapsamlı eğitim verilmektedir. Bu okul Birleşik Krallıkta (U.K.) liderlik vasfı taşıyan öğrenciler yetiştirmekle bilinmekte olup; arka arkaya dört yıl boyunca en seçkin OFSTED ödülüne layık görülmüştür. Paul ve Carla'nın yedi çocuğu da Trinity'de eğitim görmüştür.

Paul DOHERTYPaul C. Doherty, -bilimsel tarihi verilerle- enkarnasyonel bir romancıdır. İngiltere Kralı II. Edward üzerine doktarasını tamamlayan Doherty, 1985 yılında "tarihin çalıları" hakkında yazmaya karar verir ve THE DEATH OF A KING'i yayınlanır. Paul DOHERTY, o zamanlardan bu yana; Orta Çağ, Klasik Yunan, Antik Mısır ve diğer dönemlere ait 100 kitap yazmıştır. Kitapları yirmiden fazla dile çevrilmiştir.

Bir çok takma isim (mahlas) kullanmıştır: CL Grace, Paul Harding, Michael Clynes, Ann Dukthas ve Anna Apostolou. Şimdi sadece kendi adı altında yazmaktadır. Paul, "geçmişi, hayata getirmek" dürtüsü ile hikayeler anlatmayı sevmektedir.


Paul C. DOHERTY'in resmi sitesinden Türkçe'ye çevrilmiştir..




Hiç yorum yok: