17 Aralık 2012 Pazartesi

İKİZ BEDENLER, Tess Gerritsen

İKİZ BEDENLER, Tess Gerritsen
İKİZ BEDENLER
Tess Gerritsen
İkiz Bedenler, daha önce okuyup da yorumladığım Günahkar'dan çok daha iyi bir roman ve oldukça iyi de kurgulanmış.  Heyecan ara ara tavan yapabiliyor.

Bu kitaptan önce, Siliniş'i okumak gerekiyormuş; kitapçı yanlış bilgilendirdi beni. Her neyse, kitaplar arasında ciddi anlamda bir bağ yok. Cerrah ve Çırak birbirini takip eden serilerdir. Çırak ile beraber, Tess Gerritsen, Rizzoli & Issles serisini yazmaya başlamıştır. Daha önce de bahsettiğim gibi, bu TV dizisi olarak yayınlanmaktadır. Korkulacak pek birşey yokmuş, serileri sırasız olarak okuyabilirsiniz. Sadece aşk meşk durumlarında serileri takip etmek gerekebilir. Her kitapta, farklı cinayetler ve maceralar bulunmaktadır.

Tess Gerritsen bir cerrah olduğundan, romandaki karakter Maura Issles ile çok iyi bir iş çıkartmıştır. Gerçekçi tıbbi bilgiler ile cinayet soruşturması yapılmaktadır. Bir çok şeyi böylelikle öğrenmek mümkündür.

Patalog Maura Issles, Paris seyehatinden döner. Evin önüne geldiğinde görür ki, etraf ana baba günü. Tüm komşular ve orada bulunan Rizzoli de büyük şaşkınlık içerisinde ona bakarlar. Sanki herkes hayalet görmüş gibidir. Maura'nın evinin önündeki bir araç içerisinde bir ceset vardır. Ve ceset Maura Issles'ın bir kopyası gibidir. Gerçekte ölen Maura değildir. Peki bu ölen kadın kimdir ve bu nasıl bir maceraya kapı açacaktır. Severek okuyacağınız ve sizi ters köşelere yatıracak bir roman.

* Diğer kitap yorumları için tıklayınız.


 



Hiç yorum yok: