12 Mayıs 2012 Cumartesi

CERRAH, Tess Gerritsen

CERRAH, Tess Gerritsen
CERRAH
Tess Gerritsen
Hani derlerler ya: "Elin oğlu yapmış" diye. İşte el kızı da harika bir polisiye/gerilim romanı yazmış. Tess Gerritsen'i tanımayanlar için söyleyeyim, harika bir kurguyla harika bir kitap yazmış. Hiç okumadıysanız bu kadının kitaplarını şiddetle tavsiye ederim. Gerçekten de soluk soluğa okuyacağınız bir yazar diyebilirim.

Tess Gerritsen, aslen bir doktortur. Bir noktaya kadar da mesleğini yapmıştır. Bu doktorluk macerasının kitaplarına nasıl yansıdığını sizler de okuyunca anlayacaksınız. En ince detaylara kadar yapılan otopsi yorumlarını göreceksiniz. Başarılı kalemiyle de bunu bizlere nasıl aktardığına şahit olacaksınız. Amerika'da defalarca çok satanlar listesine girmiş bu hanımın polisiye/tıbbi/gerilim romanları sizleri soluksuz bırakacağından eminim.

CERRAH romanı, adından da anlaşılacağı üzere, kadınları kesen bir katili anlatıyor. Katil kim, bilinmiyor. Ve katil neden kadınları muntazam kesiyor ve neden yalnızca rahimlerini alıyor? İşte bu kitapta bunları adım adım ama büyük heyecanla takip edeceksiniz. Yazar, bir çok kere ters köşeye yatıracak, sizi.

Kitap sever, kızkardeşime bu kitabı okuması için verdiğimde, hemen ertesi gün, koştura koştura bu kitabın devamı olan ÇIRAK'ı almaya geldi. Püfff, kadının işi gücü olmasına rağmen bir günde hatim etmiş kitabı.

CERRAH, tıbbi/polisiye romanı olduğu için sizlere ipucu olacak şeyler vermek istemiyorum.  Bu kitap bitince eminim, diğer -ki ÇIRAK ile bundan böyle Rizzoli / Issles serisi olarak - serilere saldıracaksınız. Emin olun pişman olmayacağınız bir seridir. Aşağıda sizlere Rizzoli / Issles serisinin diğer kitaplarının adlarını vereceğim. Ayrıca, Rizzoli / Issles TV dizisi olarak da yayınlanmıştır. Ama sakın kitapları okumadan diziyi izlemeyin. Diziyi kuşa çevirmişler. Ben bir 10 dakika bakayım dedim, ÇIRAK ile başlayan dizinin ilk bölümüne; REZALET! Okunması daha keyifliydi, emin olun.

Cerrah romanını basan Doğan kitapçılık sanırım romana pek değer vermemiş. Ama ÇIRAK ile diğer serilere sahip çıkan MARTI yayıncılık, basılan kitabın hakkını vermiş. Kitabın baskısı cildi harika, kuş kadar hafif. 


Rizzoli/Isles Serisi
  • Cerrah - The Surgeon (2001)
  • Çırak - The Apprentice (2002)
  • Günahkar - The Sinner (2003)
  • İkiz Bedenler - Body Double (2004)
  • Siliniş - Vanish (2005)
  • Mefisto Kulübü - The Mephisto Club (2006)
  • Ruh Koleksiyoncusu - The Keepsake (2008)
  • Ice Cold / The Killing Place (2010)
  • The Silent Girl (2011)

* Bazı bilgiler, tr.wikipedia.org sayfasından alınmıştır.



Hiç yorum yok: