12 Mayıs 2012 Cumartesi

ÇIRAK, Tess Gerritsen

ÇIRAK
Tess Gerritsen
Dikkat: CERRAH adlı kitabı okumadan, bu kitap hakkında bilgi almanız, serinin heyecanını kaybetmenize sebep olacaktır ;)

ÇIRAK, aslında serinin ikinci romanı olmasına rağmen, Rizzoli/Issles TV dizisinin ilk kitabı olarak ele alınmaktadır. Sanırım, telif hakları ya da otopsi uzmanı Issles'in bu kitapla birlikte gün yüzüne çıkması sebebiyle diziye ÇIRAK romanından başlanmıştır. Büyüklerimizin dediği gibi, "dam sikime, mertek götüme". TV Dizisi hangi kitaptan başlarsa başlasın, biz önce Cerrah ile başlayalım bu heyecanlı seriye ;) Kesinlikle seyretmekten daha çok, okununca heyecanlı oluyor. Hemen kitabı yorumlamaya geçmeden önce bir kez daha hatırlatayım, bundan sonraki bölümler, Cerrah adlı romanı da işleyeceğinden, Cerrah'ı okumayanlar için kötü olabilir.

Cerrah adlı romanda, yazar Tess Gerritsen, bizleri bir köşeden bir köşeye yatırarak; nihayetinde katili, Dedektif Rizzoli'nin katkısıyla yakalanmasını, harika üslubuyla anlattı. Cerrah'da Rizzoli pek acemi pek özgüvensiz gibi görünüyor olsa da aslında gözü pek bir polistir. Zaman zaman ezik hissetiği anlar, genelde erkeklerin dünyasında, tek başına kadın bir dedektif olmasından kaynaklanıyor. Ancak Rizzoli, çoğu zaman erkek polislerin ağzının payını veriyor, başarılarıyla. Cerrah romanındaki hırsı onu zaman zaman hatalara sürüklese de, katil bir noktadan sonra, şans eseri yakalanmıştır.
Rizzoli'nin iç güdüsü, katilin izini sürmüş; iş ortağı dedektif Moore'un sevdalandığı ve çok önceleri sahte Cerrah'ın elinden canlı kurtulan Catherine ise, son hamlesi ile gerçek Cerrah'ı etkisiz hale getirmiştir. Catherine'in ilk olarak, öldürdüğü ve ölümden döndüğü Cerrah aslında gerçek Cerrah değilmiş. Gerçek Cerrah'ın son kurbanı -ki dedektif Moore'un da karısı olacak- olan Catherine ve Rizzoli olmuştur.İki kadın sağdır, ama ruhsal çöküntü içindedirler.

Cerrah, ilk romanda hapı yutmuştur. Ama devamı olan ikinci roman ÇIRAK'ta, konuya Cerrah'ın hapı yutmasıyla başlanmaktadır. İnanılmaz bir kurgu ve inanılmaz bir kaçış ile Cerrah tekrardan iş başına gelecektir, ancak bir çırakla. Hedef de bellidir, Rizzoli..


Rizzoli/Isles Serisi
  • Cerrah - The Surgeon (2001)
  • Çırak - The Apprentice (2002)
  • Günahkar - The Sinner (2003)
  • İkiz Bedenler - Body Double (2004)
  • Siliniş - Vanish (2005)
  • Mefisto Kulübü - The Mephisto Club (2006)
  • Ruh Koleksiyoncusu - The Keepsake (2008)
  • Ice Cold / The Killing Place (2010)
  • The Silent Girl (2011)




Hiç yorum yok: