20 Temmuz 2012 Cuma

ÇAKALIN YILI, Paul Doherty

ÇAKALIN YILI, Paul Doherty
ÇAKALIN YILI
Paul Doherty
Serinin ilk kitabı, Batıdan Gelen İblis'in devamı olan bu ikinci kitabı da büyük bir heyecanla okudum. Hem enkarnasyonel bir yazar hem de özellikle  MISIR tarihi konusundaki deneyimiyle, Paul Doherty; belgelere dayalı tarihi gerçekleri, harika bir kurgu ile roman haline getirmiştir.

Batıdan Gelen İblis'te, Akhenaten sırra kadem basmış ve Nefertiti ise, zehir içmeye teşvik edilmişti. Bir dönem kapanmış ve bir yeni dönem başlamıştı. TEK olan, yani ATEN'e inanan ve hatta kendini Aten'in oğlu olarak gören Akhenaten ( Aten'i memnun eden kişi ), takıntısı ve ruhsal gel-gitleriyle hem kendini hem de Mısır'ı bir kaosa sürüklemişti.

Kurnaz Polis Şefi Mahu ise yaşanan tüm bu olayları itiraflarında kaleme almıştır. Akhenaten'in ruhsal çöküşe sürüklenişini, bir türlü erkek çocuğu olamamasını ve erkek çocuk sahibi olmak için kendi öz kızlarını hamile bırakmasını bir bir kaleme almıştır. Dehşet verici hikayenin birinci bölümünden sonra, bu ikinci bölümde yeni olaylarla karşılaşacağız.

Akhenaten, sırra kadem basmadan önce, diğer eşi Mitanni Prensesi Khiya'dan bir erkek çocuk sahibi olur ve bunu mümkün olduğunca, Nefertiti ve Nefertiti'nin mahiyetinden saklar. Firavun gitmeden önce, oğlunu, Firavun'un mührüne sahip bir yazıyla Mahu'nun korumasına bırakır ve çekip gider..

Verilen bu değerli emanet ile Mahu, ciddi anlamda Kraliyet Çemberi'nde eskisinden daha fazla sözü dinlenen biri halini alacaktır. Elbette bu, onun da bir çok hata yapmasına sebep olacaktır. Mahu'nun gerçekleri araştırmaya olan merakı başına sorunlar açacağı gibi, düşman da kazanmasına sebep olacaktır.

Koruması altındaki Tutankhamun (Tutankhaten), akıllı dedesi (Üvey) AY'ın kurnazlığı ile kızkardeşi Ankhesenamun ile evlendirilecektir. Ancak henüz erkendir, çünkü Tutankhamun henüz bir bebektir..

İlk kitaptan sonra elinize alacağınız, bu serinin ikinci kitabı olan Çakalın Yılı'nda büyük heyecan sizi bekliyor olacak. Hem tarihi öğrenecek hem de maceradan maceraya atlayacaksınız.


Diğer kitap yorumlarım için tıklayınız.


Hiç yorum yok: